UDLAND

"Pårørende til ofre for Utøya-massakren har i solskin afholdt mindeceremoni for de 69 dræbte."

"Der er stilhed før stormen i New York. Den tropiske orkan Irene gik lørdag morgen i land på den amerikanske østkyst og bevæger sig i øjeblikket nordpå mod USA's største by."

"De to partiformænd Gordon Brown og David Cameron er tilbage i kampen om at vinde det britiske parlamentsvalg den 6. maj..." 

"Egentlig var den islandske vulkan Eylafjallajökulls rumlen ikke noget, der kunne få klodens vulkanentusiaster til at gå i selvsving..." 

"Aske fra vulkanen i det sydlige Island spreder sig til hele Europa og skaber kaos i lufttrafikken. Islændingene selv går dog ikke i panik over udbruddet..."

"En ting er, at den katolske kirke de seneste måneder har ageret skydeskive for anklager om pædofili blandt præster. Men direkte angreb på pave Benedikt XVI finder Vatikanets officielle avis, L'Osservatore Romano, sig ikke i..."

"Projektørerne er tændt i det italienske valgcirkus. Hovedattraktionen Silvio Berlusconi står som så mange gange før i midten af manegen med alle blikke rettet mod sig..."

"Kina trumfer den amerikanske søgemaskine Google, der har udfordret det kinesiske regimes internetcensur ved at omdirigere sine brugere til Hong Kong..."

"Italiens kontroversielle premierminister, Silvio Berlusconi, er endnu en gang at finde i centrum af støvlelandets hidsigt snurrende politiske orkan. Anklageren i byen Trani har indledt en efterforskning om magtmisbrug mod 73-årige Berlusconi..." 

"- Det øjeblik, hvor man ikke kan se den menneskelige tragedie, er man udbrændt, siger Jonas Torp Ohlsen. Den 32-årige læge fra Vesterbro i København er lige vendt hjem fra Haiti, hvor ekstreme menneskeskæbner står i kø efter det dødbringende jordskælv, der ramte landet den 12. januar..."

KULTUR

"Det, der begyndte som en musikalsk spøg for syv år siden, er ved at udvikle sig for en sand succes for fem danske musikstuderende."

"Når der er faldet syv centimeter sne, får københavnerne en ægte langrendsløjpe." 

"Statens Museum for Kunst åbner sig mod byen ved at lade sig omslutte af Østre Anlæg."

"Skøjtesæsonen er tilbage - under Valbys vinterhimmel tilsat lyskunst og oplyste huler." 

"Klistermærkemanden Pikasso gør København slemmere med et ord på tre bogstaver - nu som bog."

"Prustende og med sveden piblende på panden forsøger mKBH’s udsendte at holde trit med den tilsyneladende utrættelige turkise hare. Forgæves. Med en hastighed på præcis 15 km/t drøner haren af sted langs stien for til sidst at forsvinde kækt bag en bakketop."

"Hva' så, Roskilde? Det retoriske spørgsmål, der plejer at gjalde ud fra Orange Scene på Roskilde Festivalen, kalder for en gangs skyld på et ædrueligt svar. Det offentliggjorte musikprogram for sommerens festival er ifølge anmelderne historisk tyndt..."

"Da Michael Falch sendte sit soloalbum "Fodspor i Havet" ud på de danske gader og stræder, havde den tidligere Malurt-forsanger ikke forestillet sig, at det små to uger senere ville stryge direkte ind på andenpladsen på den danske top-40-albumhitliste..."

"Forsangeren for I Got You On Tape, der fredag er nomineret til hovedprisen ved P3 Guld, har aldrig selv set showet. Bandet kan vinde 100.000 tiltrængte kroner."

"Skuespillerne Nikolaj Coster-Waldau og Thure Lindhardt afslører inden premieren på tv-serien "Blekingegade", at de som unge venstrefløjsaktivister smadrede bankdøre og besatte ambassader..."

INDLAND

"Pædagoger skal blive bedre til at tage ansvar for hinanden, hvis sygefraværet skal ned, siger fagforeninger".

"Selvom 3F lægger op til dialog i overenskomstkonflikten med restauranten Vejlegården, der har indgået overenskomst med Kristelig Fagbevægelse Krifa, er der ikke noget, der tyder på, at de stridende parter kan mødes."

"”Sikken dejlig dag det er i dag”. Stig Møllers omkvæd brøler ud af ghettoblasteren på folketingskandidat Manu Sareens gule long john-cykel. Man skal nok også være radikal for at kunne se så lyst på tilværelsen en onsdag morgen, hvor regn og blæst mikser en alt andet end charmerende meteorologisk cocktail..."

"En jungle af administration, regler og kontrol. Det er hverdagen på mange danske universiteter, hvor studerende på grund af manglende ressourcer spises af med 5-10 ugentlige undervisningstimer..."

"”Jaaaaaa”, siger den lille pige i gule gummistøvler og rød regnfrakke til sin far, da hun bliver spurgt, om hun gerne ville have, at der var flere voksne i hendes daginstitution på Vesterbro..."

"Fiskesæsonen er i fuld gang herhjemme, men en alge gør sit for at ødelægge festen for fiskere og havdambrugene."

"Flere og flere udvekslingsstudenter har svært ved at tilpasse sig det sociale liv i Odense. De lever i et parallel-univers..."

SPORT

"Sibusiso Zumas mål er at gøre FC Nordsjælland til tophold i SAS Ligaen, og han afviser, at han kun er kommet til klubben for at spille sig til VM i Sydafrika..."

"Caroline Wozniacki er en af de tennisspillere i verdenseliten, der slår færrest vinderslag, men det bekymrer ikke danskeren, at hun lever af modstanderfejl..."

PORTRÆT

"Erik Frodelund, journalist og jurist, fylder lørdag 60 år. Med benene solidt plantet i den juridiske og journalistiske muld har han sat sit selvsikre og personlige præg på to verdener..." 

"Nogle holder af katten, andre er hundemennesker, og atter andre har helliget sig hamsteren. Bjarne Frederiksen går op i æsler..."