And I Remember Every Kiss

Publiceret d. 30. august 2011 af Emil Birkeland Klintorp

Storladen engelsksproget popcroon med glimt i øjet og et strejf af melankoli. Den 30-årige svensker Jens Lekman har indtaget sin helt egen plads på den skandinaviske musikscene. Med symfoniske arrangementer og en crooners selvsikre adelsmærke flirter han konstant med det kitchede. Men med små detaljer, der hvert øjeblik bryder ansatsen til det højstemte, og lurifaks-glimtet i øjet er det svært ikke at falde pladask for knægten fra Göteborg.

D. 20. september udkommer Lekmans EP 'An Argument With Myself', der fungerer som en slags affyringsrampe for hans kommende fuldlængdealbum. Nu er der også gået fire år, siden vi sidst hørte fra ham på den fremragende udgivelse 'Night Falls Over Kortedala', som ikke kun hittede i hjemlandet, men også fik stor anerkendelse i udenlandske musikmedier som eksempelvis Pitchfork.

Det bliver med andre ord et garanteret kærkomment lysglimt i mørket, når Lekman d. 24. oktober lægger vejen forbi København. Koncerten skulle være afholdt i Jazzhouse, men på grund af de apokalyptiske vandmængder, vejrguderne har hældt ud over Danmark den seneste tid, har det intime spillested set sig nødsaget til at lukke for en tid. Heldigvis har arrangørerne tænkt hurtigt og flyttet arrangementet til Koncerthusets Studie 2 i DR Byen.

Så snyd ikke dig selv for det, der med garanti bliver en aften i godt selskab - fyldt med perler som 'And I Remember Every Kiss', hvori Lekman brillerer med et af sine varemærker, de forfriskende naive og romantiske tekster:

But I swear I'll never kiss anyone
who doesn't burn me like the sun
and I will cherish every kiss
like my first kiss...